Monday, April 26, 2010

044 apekah?


mari lihat ke dalam microscope yg.. er.. ape yg nak kne tengok ni..?
kamera dlu.

si budak rajin satu hari (me) dan si budak rajin setiap hari.. XD

ok.. a few pics first, as usual,
bgi org yg suke mencapub...
now, start!

assalamualaikum...

kehadapan ayahanda dan bonda berdua yang sedang bersenang lenang berhoneymoon di rumah, silalah call anakanda mu ini..
kerana credit anakanda kesayanganmu ini sudah kering kontang hendaknya..
maka, setelah kesekian kalinya anakandamu ini amatlah keciwa kerana ayahanda dan bonda
sudah lama tidak mengirim kabar berita... dan wang ringgit.. ^^"
arakian....

erm.. ok! stop! stop!
pergh.. gile..
zaman hang tuah jebat kasturi mane tah aku melalut ni..
ok, back to the future...
(melalut lagik ^^")

tadikan..
ade satu mamat facebook ni kan...
die kan...
post kan..
something..kan
ni yg nak kate ni..
postnye berbunyik begini.
"kenape orang sakit pergi klinik?"

so, saye dgn innocent dan blurr nye, jawablah...
"sebab die nak baek?"
tpi apekan nasib, die kate jwapan tu salah pulak...
nak tau tak jwpn sbanrnye apekah?
"sbb die saketlah"
bengang tak anda2 sekalian?

so, bile fikir2 balik, memang la orang saket nak pergi klinik.. eh, tak semestinye. ade je yang saket pergi hospital ke, karaoke ke, jalan2 ke, tengok wayang ke, pergi berubat kat kampung pelusuk mane tah ke. kan? kan?
so sebagai seorang bakal doktor, nak la saye merapu sedikit sebanyak tentang kenape orang saket pergi klinik...
hah! kau! keluar sudah teori yang pelik2 dlm kepale otak..
papepon,
klinik adelah tempat orang mintak pendapat/diagnosis tentang penyakit yang diorang hadapi.
sambil2 tu, doktor pon, ambil la kesempatan jual ubat sekali n caj kan upah untuk diagnosis tu.
Maka, adalah tepat sekali untuk dikatakan bahawa, orang saket pergi klinik sebab nak buang duit a.k.a nak kayakan lagi doktor yang sudah kaya itu....
tapi kalau takde doktor, camne nak tau kite saket ape kan? kan?

tapi sekarang, ade je yang doktor2 bukak klinik,
diagnosis pesakit.. then last2 bagi panadol jek..
padahal si polan dan si polani tu punyelah menderita sakit jantung, sawan babi, demam kura2 semua. hah amek kau, 3-in-1 aku bagi.
selalukan?
hehe.. ni yang nak kate ni. dah banyak dah doktor2 hidup jual pandol je, tak amek tau perkembangan semase dlm dunia perubatan tu semua. dah byk dah orang kecoh2...
so bak kate dean saye,
jgn la jdik doktor yabg kerjanye bagi jual panadol je...
tak tolong baikkan penyakit tu pon.. cuma kurangkan je...

okeh. panjang pulak teori melalut ni.
plus,
just now, i was awarded as the 100th followers of this blog,
http://nurmimy.blogspot.com
macam biase, blogrolling, stalk2. tibe2 terjumpe.
n akak ni mcm cool je.. tu yg follow terus. haha~
papepun, thanks akak~
assalamualaikum~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...