Wednesday, January 25, 2012

089 Cars, oh cars!

Salam.

Dah berabad tak hapdet! fuhhhhhh fuuuuhh~~*tiup habuk*
Dah lupe da kewujudan blog ni.. Haha. Maklumlah busy (busy tengok movie, busy chatting, busy melepak, busy study jauh sekali... hmmm.. tolonglah berubah ain!)

Sekarang ni tengah cuti. Yes, CNY, sume tau, how lame pendahuluan saye. Currently dah habis posting Surgery, nak proceed masuk Medicine next week (Ya Allah, selamatkan lah hamba mu ini!). Lately, banyak pulak dugaan yang datang. Haritu kereta kena langgar, huhuhu. Sikit jer. Tu tak terkesan lagi kat hati. Mase nak pergi report polis tu lah yang paling mengguris jiwa dan raga. Pergi sampai tiga balai baru selesai! Balik malam2. Memang bad mood lah malam tu. Memang sumpah taknak involve dalam mana2 urusan dengan polis trafik kat Malaysia ni! Serius! Bawak pun dah kurang sikit dari 140km/h. Control je speed takut kena deal dengan pakcik baju putih seluar hitam lagi.

Dah dijadikan takdir kot. Masa balik cuti CNY tu hari, kena lagi. Tapi bukan speed trap, kena saman sebab tak pakai tali pinggang keledar (Okeyh I know. Ops sikap. Sikap saye memang kureng sikit atas jalan raya ni). Kalau kena saman speeding tu tak pe gak, nampak macho sket. Cis2. Okelah, itu kira settle la sbab memang salah sendiri. Saya mengaku kekurangan sikap pemanduan saya.

Now, just NOW, konon bukak lah list saman online tu. Tengok boleh bayar online ke tak. Serius yang baru saman tu takde lagi dalam list. Kuar pulak saman lain sebab traffic obstruction di Jalan Sultan Ibrahim(???????) di JB on 4/9/2011. WTH???!!! I was in Sungai Buloh la dear pakcik-baju-putih-seluar-hitam-konon-macho. I was like grrrrrrrrr.... menyirap darah. Nasib baik tak tukar jadi Super Saiya. Okelah. Tell me macam mana Makcik (name kereta saye Makcik, sebab selalu mengaum bila tekan minyak, laju taknak, bebel je lebih)  saye boleh terbang pergi JB pukul 1.30 pm hari tu? Adakah Doraemon letak pintu suka hati merata2? I was definitely in Sungai Buloh! 

Okay, now dah cool. Everyone makes mistakes. With that in mind, saye akan bayar saman or is it samans? (Ok. I know. Summons). Nak argue pun tak pasal2 je kerja banyak. Just nak tanya, is it me the only person that received ticket for an unknown offense or is there anyone eslse yang dah kna? This type of error shouldn't even be there. Efektif ke saman yang sepatutnya untuk orang yang buat salah dapat kepada orang yang tak buat salah langsung? Dan perlu ke nak ikut kawasan kalau nak buat report kemalangan? My accident was in Sungai Buloh, I need to do my report in Selayang? Went to Damansara, that police tell me, I supposed to report that in Rawang. Went to Rawang, I was told to be in Selayang. Kalau report tak ikut kawasan tak boleh ke? Kan ada dalam sistem? Ok. Maybe saya yang tak faham cara perlaksanaan kerja mereka. Sumpah taknak deal dengan pakcik-seluar-hitam-baju-putih lagi~ Serius saya bawak slow2 je pasni.


Ni bukan Makcik. Ni  kereta ayah haritu kena langgar depan rumah,
sebab: parking depan rumah mase CNY.  WTH jugak!

Ni bekas brek kereta tu. Nampak sangat laju. Dalam kawasan  perumahan bawak slow2 lah!!
Dah la langgar lari. Tak bertanggungjawab betul manusia zaman sekarang ni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...