Wednesday, April 27, 2011

068 Tak boleh belah.

Exam dah dekat, kurang dari seminggu je lagi, sempat pulak nak order2 online, 
lepas tu sibuk merengek kat ayah bank cuma boleh transfer RM200 je sehari. *ATM tu kate kad saya kad remaja.huhuhu*
Lepas tu, sibuk2 nak fikir nak bayar macam mane, 
lepas tu tak pasal2 stress sorang2. Ntah pape je.

Tapi, on the bright side, dah order, dah bayar, dan tinggal tunggu je. Tengah baca pasal spirochetes semua tu boleh pulak teringat barang yang tengah order tu, dah keluar ke belum, dah ship ke belum. 
Ish, ish, ish.
Check online, barang tu release 11 May. Lagi ntah pape. 
So, right now, I am writing my last post for this month about the 'barang' for me to forget about them.
*lupa separuh pun jadilah, asal tak keluar dalam mimpi ulang2 macam tekan playback 500 kali satu malam tu dah kira cukup bagus*

Okay, mesti bengang kan baca panjang2 tapi tak tau benda ape. Haha.
*teaser ok. nak buat teaser macam movie Merong Mahawangsa, tak mampu la pulak*
So, jeng jeng jeng.
 Ni lah dia~

Photobucket

ok. Korang jangan fikir bukan2 pulak sebab cover album ade 3 lelaki atas katil main sembunyi2.
This is JYJ 3hree Voices II DVD
ok. cuma k-pop fans je kot yang faham.

Yang pasti, saya tengah balas dendam sebab terlepas beli JYJ 3hree Voices I DVD yang dulu,
dan bila tengok kat youtube cambest yang amat la pulak.
Teringin nak membeli yang ni.

Okeh, papepun, harap lepas entri ni,
saya tak tidur malam2 mimpi DVD nih lagi.
*please buat saya mimpi TB ke hepatitis ke ntah pape penyakit yang susah nak ingat ke, 
supaye senang sikit nak jawab periksa nanti.* ^ ^

ok.tak nampak. T_T
besarkan2
tengok tuuu,
penat je nak mimpi2. cis2.

oh, so to any k-pop fans kat malaysia yang malas nak order online melalui YesAsia, or G-market, or eBay,
or nak bank in je duit,
dan nak beli macam2 Korean artists goods,
sila lawat page ni.

Monday, April 25, 2011

067 Study will ya?!

oh man~ *ikut slang si musang dalam Dora the explorer ye*
This is me!
Kenape x masuk2 ni?

Too much JYJ in the head?

I personally think so!
Okay, I KNOW so...
LOL

go STUDY!



Thursday, April 21, 2011

066 Talented dan muda...

Saye ke? Eh tak, memang lah saya muda... 
tapi kalau talented tu, emm jauh sekali. I just found this new girl from youtube, the new youtube sensation in Malaysia. Haha. Seriously awesome voice. And she also from TIGS, my ex-school. How cool is that?! Kan? By the way, I miss TIGS. I miss the environment, I miss the teachers, and I miss the people. So, taknak tulis banyak2 sebab tengah study week. *restrain..restrain..grrr* Look at the vid and ready to melt for her voice~




and this is her blog : Najwalatif's blog

random p/s: Saye suka tengok lelaki ini, walaupun mate die sepet,
dan ada kawan saye tak suka die
tapi saye tetap suke... 
*blush**blush*


Micky Yoochun, Park Yoochun, Chunnie, Chunface.

Tuesday, April 19, 2011

065 Yes! 3 hours wasted during study week. Yes!

Sebenarnya, saya memang dah lama addicted dengan this app called Adobe Photoshop. Semua mesti tau kan? But the thing is, after the old lappy *dearest ayah's lappy*was gone with the wind, like hell it was gone with the wind, orang pecah rumah adalah! Dengan ipod nano with my beloved n-gage hilang. Ok, out of the story, that was happened like years ago kot. 

And after that photoshop hilang, tak sempat lah pulak nak download app tu dalam lappy baru. But still, I miss using that app a lot! Dan lepas tu, lepas CS4 keluar, saya dah jadi macam buta keyboard balik. Tak tau nak guna photoshop version baru, so memang takdelah dalam lappy lepas tu. Tapi , masih rindukan photoshop. Lepas tengok kawan guna, meleleh je air liur nak try edit2 jugak. Haha.

But now, saya dah ade pengganti baru, iaitu, Photoscape! Banyak sangat kureng dari photoshop, no layers and everything, tapi dapat lah jugak nak hilang kan kesepian malam2 hari tanpa kehadiran photoshop tu. 

So, just nak bagitahu, that new header just finished. In 3 hours! Sambil review antibiotics, beta-lactam, macrolides, cephalosporin apekejadahntahlagi dengan Far. Haha. kesian die, asyik kena recap balik je sebab sambil edit, memanglah tak masuk sangat otak, tapi mulut sebok nak review2 sebut2 drugs tu. Anyway, thanks Far, I have my own mindmap dalam otak now.



So, if ada sesiapa yang nak try and cuba cephalosporin, eh Photoscape, boleh la download kat sini yer. 


Now, off to study balik. ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...